simple_back.gif  Til hovedside

 

1. juli 2002 kom den nye Forbrukerkjøpsloven. Les fakta om loven hos Forbrukerrådet på denne linken her.

Når gode råd er nesten gratis: Informasjon om Forbrukerrådets fakta og kontrakter finner du her.

Av og til angrer man på et kjøp. Den nye angrerettloven gir deg gode forbrukerrettigheter når du kjøper noe du angrer på senere. Les om dine rettigheter etter loven ved å klikke på denne linken: Når du angrer på kjøpet.

Har du problemer med ditt nye kjøleskap, eller har snekker'n gjort dårlig arbeid? Det kan lønne seg å klage, og du får vite hvordan ved å klikke på denne linken: Slik klager du på varer og tjenester

Tenk deg om før du velger den håndverkeren du overlater vedlikeholds eller renoveringsarbeider til. Dette kan bli avgjørende både for resultatet og for din rett til å klage på urimelig pris eller dårlig arbeid. Les mer om dette i denne artikkelen:
Når håndverkere ikke holder mål

Når TV'en ryker etter at garantifristen er gått ut, skal du glemme garantien og sjekke om reklamasjonsreglene i forbrukerkjøpsloven likevel gir deg rett til å klage. Forbrukerkjøpslovens reklamasjonsregler gir deg som regel lengre klagefrist enn selgerens garanti. Og da er det lovens regler som gjelder. Les mer om dette i Forbrukerrådets faktablad: Fakta om garantier og reklamasjonsrett.

Forbrukerkjøpsloven gir deg ikke rett til å bytte en vare det ikke er noe i veien med. Men i julen er det anderledes hos de fleste:
Kan du bytte julegaven?

Den viktigste forbrukerinformasjonen finner du på Forbrukerrådets nettsted. Sidene finner du her

DinSide har også mye forbrukerinformasjon. Klikk her for å komme til DinSides nettsider.